Forma-1

600 ezer dollárral többet fizetünk a Forma-1-ért

Emelkedett a 2012-es Forma-1-es Magyar Nagydíj megrendezésének jogdíja.

A keddi Magyar Közlönyben megjelent egyik kormányhatározatban az áll, hogy az idén kifizetendő jogdíj összege 26 676 638 dollár (körülbelül 6,1 milliárd forint).

A kormány egyúttal visszavonta korábbi határozatát, amelyben még 26 070 358 dollár (kb. 5,9 milliárd forint) rögzített összeg szerepelt.

Nem változott az, hogy a 2012 utáni években kifizetendő jogdíj összege az előző éves jogdíj 7,5 százalékával emelkedik majd. A határozatban az áll, hogy az érintett minisztereknek kell gondoskodniuk arról, hogy a jogdíjfizetéshez szükséges költségvetési támogatás “törvényekben való tervezését folyamatosan biztosítsák úgy, hogy az adott évre esedékes rendezői jogdíj kifizetéséhez szükséges forrás fedezetét az adott év költségvetésébe betervezik.”

A Hungaroring Sport Zrt.-nek jelenleg 2016-ig van érvényes szerződése a világbajnoki sorozat kereskedelmi jogait birtokló Formula One Administration Ltd.-vel a mogyoródi futam megrendezésére.

Az idei Magyar Nagydíjat július 27-29-én rendezik a Hungaroringen.

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.