Forma-1

Bebiztosította magát Schumacher?

michael schumacher (michael schumacher, forma-1)
michael schumacher (michael schumacher, forma-1)

Vasárnap az Európa Nagydíjon Michael Schumacher 2000 nap után újra dobogóra állhatott, ez azonban nem volt elég ahhoz, hogy megszűnjenek a jövőjét illető találgatások.

Izgalmas versenyen végzett a harmadik helyen a hétszeres világbajnok Valenciában. A nagy visszatérés a dobogóra magát Michael Schumachert is felkavarta, hiába volt az a 156. alkalom pályafutása során, hogy az első három közt ünnepelhetett. Erről árulkodik a verseny utáni hivatalos sajtótájékoztatón történt kis bakija is.

Nem a szavakat nem találta, hanem a megfelelő nyelvet. Mikor anyanyelvén kellett volna szólnia rajongóihoz, valószínüleg megszokásból, angolul kezdett el beszélni. Mikor rájött, hogy hibázott, nevetésben tört ki, majd németül folytatta.

Videó – majdnem egy perc kellett Schumachernek a váltáshoz:

A versenyzőt arról is faggatták, hogy a vasárnapihoz hasonló pillanatok miatt döntött-e úgy, hogy visszatér a Forma-1-be. „Igen, ezek azok a pillanatok, amiket igazán élvez az ember. Sokan bírálták a csapatomat és engem is, különösen az utóbbi időben, azt hiszem, hogy ez a legjobb mód arra, hogy válaszoljunk ezekre a kritikákra. Büszke vagyok, hálás és nagyon izgatott” – összegezte.

Arra kérdésre, hogy a dobogós helyezéssel a zsebében nem lenne-e itt az ideje annak, hogy új szerződésen gondolkozzon, Schumacher szűkszavúan és óvatosan válaszolt: „Nincs további hírem ezzel kapcsolatban. Még időre van szükségem, aztán majd meglátjuk, hogyan alakul” -mondta a 2013-at érintő kérdésekre.

A háromszoros világbajnok Niki Lauda szerint Schumacher még mindig a csúcson van. „Már a monacói időmérőn elért eredménye világszínvonalú volt, és ahogy Valenciában láttuk, még mindig ő az egyik leggyorsabb a mezőnyben, ha minden megfelelően működik” – válaszolta a Kleine Zeitung napilap kérdésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik