Forma-1

Domenicali: Alonso és Vettel jó csapattársak lennének

fernando alonso, sebastian vettel (fernando alonso, sebastian vettel, )
fernando alonso, sebastian vettel (fernando alonso, sebastian vettel, )

A Forma-1-es Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali szerint Fernando Alonso legjobb társa a regnáló világbajnok, Sebastan Vettel lenne.

A maranellói csapatnál nyílt titok, keresik a gyengén teljesítő Felipe Massa utódját. Mint azt korábban megírtuk, a mexikói Sergio Perez neve is felmerült esetlegesen a második pilóta szerepére, most mégis úgy tűnik, egy évig átmeneti megoldást alkalmaznak a Ferrarinál.

Sajtóértesülések szerint ugyanis Sebastian Vettel, a Red Bull-Renault kétszeres világbajnoka előszerződést kötött az olaszokkal, miszerint a 2014-es szezont náluk kezdi. Így ha a hírek igazak, csak egy évre, 2013-ra kellene egy beugrót találniuk.

“Mindketten nagyon intelligens versenyzők, így nagyszerűen tudnának együtt dolgozni” – nyilatkozta Domenicali.

A témában szót kért magának Bernie Ecclestone, a Forma-1 tulajdonosa is: “Mindketten az új kihívásokat keresik, és ezt ha együtt tehetnék meg, egy csapatban, az fantasztikus lenne. Ráadásul mindketten meg vannak arról győződve, hogy letudják a másikat győzni.”

Ha összejönne az átigazolás, a Ferrarinál két, kétszeres világbajnok nyomná a gázpedált, így nehéz lenne dönteni, melyikük is kapja az első számú pilóta szerepét. Ecclestonnak erre is van terve: “Aki jöbb, az lenne az első számú. Ugyanez volt a helyzet 1979-ben, a Brabhamnél. Megmondtam Niki Laudának és Nelson Piquet-nek, ‘fiúk, egyszerű: amelyikőtök a gyorsabb, az kapja az egyes számot’.”

Idén mindkét versenyző egy futamgyőzelmet szerzett, de Alonso áll előrébb a pontversenyben, igaz, csak egy ponttal jobb, mint Vettel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik