Forma-1

Schumi bizalma töretlen

michael-schumacher (michael schumacher, )
michael-schumacher (michael schumacher, )

Hiába a sorozatos betlik, Michael Schumacher továbbra is kitart csapata, a Forma-1-ben szereplő Mercedes GP mellett.

A hétszeres világbajnok pocsék szezont fut, az eddigi hét futamból mindössze kettőn tudott pontot szerezni (egy-egy egység járt neki Malajziában és Bahreinben), a maradék ötön pedig egytől-egyig idő előtt kellett befejeznie a versenyt.

Természetesen volt, amelyiken Michael Schumacher önhibájából esett ki, azonban eddig a csapata sem muzsikál olyan fényesen, mint kellene, legutóbb Kanadában például a meghibásodott hátsószárnya miatt kellett kiállnia, de korábban is több technikai hiba hátráltatta. Mindeközben csapattársa, Nico Rosberg a szezon eleji betlik után rendre pontot szerez, futamot is nyert (Kínában), jelenleg pedig az ötödik a világbajnoki pontversenyben.

Többen bírálták már a Mercedest, hogy nem tudnak egy versenyképes autót Schumi alá tenni, azonban a német a saját honlapján hűtötte le a kedélyeket.

„Le szeretném szögezni, hogy a Forma-1-ben szereplő autók prototípusok, alkatrészek százai készülnek speciálisan ezekbe a versenygépekbe, így nem lep meg, ha a dolgok néha rosszra fordulnak. Természetesen csalódott vagyok a Montrealban történtek miatt, de továbbra is töretlen a bizalmam a csapat irányában. Tartom, hogy valami különlegeset fogunk még elérni a Mercedesszel. Senkit sem lehet hibáztatni, az ilyen szerencsétlen esetek a motorsportok velejárói.”

A szezon nyolcadik futamának a valenciai utcai pálya ad majd otthont, az Európai Nagydíjat június 24-én rendezik. Talán Schumacher és a Mercedes a spanyol kikötővárosban javít majd a renomén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik