Forma-1

“Hamilton a hetedik mennyországban”

A nemzetközi sajtó elsősorban Lewis Hamilton futamgyőzelmével foglalkozott a Forma-1 Kanadai Nagydíja után.

A száguldó cirkusz 2012-es szezonja továbbra is rendkívül kiélezett, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy vasárnap Lewis Hamilton a hetedik futamgyőztes lett az idei hetedik nagydíjon. A McLaren brit pilótája a második helyről rajtolt vasárnap Montrealban, győzelmét pedig akkor biztosította be, amikor a 64. körben leelőzte a gumijait elkoptató Fernando Alonsót.

A második és a harmadik helyre kisebb meglepetésre a remek taktikát használó Romain Grosjean és Sergio Perez ért oda. Hiába azonban a két versenyző bravúrja, hétfőn a nemzetközi média Lewis Hamiltontól volt hangos.

A nemzetközi sajtóvisszhang

Anglia:

The Sun: “Hamilton az élen: kanadai sikere után a hetedik mennyországban érezhette magát.”

The Guardian: “Hamilton éllovas a pontversenyben, ő a hetedik győztes a hetedik futamban. Hihetetlen történések a Forma-1-ben.”

Daily Mail: “A hét mesterlövész. Hamilton megszerezte idei első diadalát egy szívdobogtató versenyen. A McLaren végre hagyta, hogy azt tegye, amit a legjobban tud: teljesen elkoptatni a kerekeit.”

The Times: “Hamilton ismét a csúcson. Ha valaki megérdemelte a hetediket, akkor Lewis az. Nyugodtan és türelmesen várt, miközben az első hat GP-n hat különböző pilóta győzött. Tovább íródott az F1 rekordstatisztikája.”

Spanyolország:

El País: “Ebben az izgalmas idényben már csak Hamilton hiányzott, a mezőny egyik legnagyobb tehetsége, aki meggyőző teljesítménnyel nyert Montrealban.”

El Mundo: “Érdekes módon csak Hamilton nem locsolt idén pezsgőt a legjobbak közül. Most ő volt soron, s egyúttal az éllovas pozíciót is megszerezte a vb-pontversenyben.”

Marca: “Alonso kockázatos stratégiája, mely szerint csak egyszer jön ki a boxba, a pontverseny első helyébe került.”

Olaszország:

La Repubblica: “Hamilton mesterien versenyzett, és mindenkit maga mögé utasított. Többek között Alonsót is, aki öngyilkos taktikát választott a mindössze egy kerékcserével, s végül csak ötödik lett.”

Corriere della Sera: “Ezúttal Hamilton volt soron. Kanadában a stratégia döntött, továbbra is nyílt a vb állása.”

La Stampa: “A Ferrari harakirit követett el. Hamilton lett a hetedik győztes, és letaszította Alonsót a trónról.”

Franciaország:

L’Equipe: “Grosjean nagyon erős, idén már másodszor állt dobogóra – lenyűgöző ez a második hely. Ismét bizonyította tehetségét a francia.”

Le Parisien: “Emberemlékezet óta a legmeglepőbb F1-es szezon!”

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!