Forma-1

Massa már várja a Kanadai Nagydíjat

A hullámzó szezonkezdetet követően Felipe Massa néhány előrelépést vélt felfedezni a Monacói Nagydíjon. Vasárnap Kanadában még jobb eredményre számít.

Néhány nappal a Kanadai Nagydíj előtt Felipe Massa hangulata a helyén van. Monacóban a hatodik helyen végzett Lewis Hamilton mögött és a brazil versenyző ennyivel nem elégedett még meg a Ferrarival.

„Remélem, hogy a pozitív tendencia folytatódik majd. Kezdve Kanadában, s végig kisérve az egész idényt” – kezdte mondandóját Massa, akinek már egy konkrét elképzelése is van a vasárnapi montreali verseny lezajlásáról.

„Rengeteg sikán van a pályán, épp ezért van szükség a jó fékrendszerre, hasonlóan Monacóhoz. A különbség a két megmérettetés között az, hogy itt egy jó kezdőgyorsulás nélkül nem lehet odaérni a dobogóra, a hosszú egyenesek miatt. Monacóban nem viselte meg a gumikat a pálya, ami meglepő volt. Hétvégén szuperlágy és lágy kerekeket használunk majd, amihez elengedhetetlen, hogy már pénteken teszteljük azokat és megnézzük az abroncs teljesítményét.”

1982-ben Gilles Villeneuve elveszítette uralmát Ferrarija alatt, majd tragikus körülmények között elhunyt. Harminc éve történt mindez, amiről Massa is ejtett néhány szót: „Imádok Kanadában versenyezni, de idén Villeneuve halálának évfordulója még különösebbé teszi az egészet. A Ferrari mindig is nagy rajongótábornak örvendezhetett Észak-Amerikában, s most Villeneuve-re emlékezvén még nagyobb lehet majd az ováció, amivel megpróbálunk majd élni. A québeciek imádják a Forma1-et és remélem, hogy jó eredménnyel tudjuk majd meghálálni a biztatásukat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik