Forma-1

Button jól használta ki az esőt

jenson button (jenson button, )
jenson button (jenson button, )

A brit Jenson Button nyerte a Monacói Nagydíj második szabadedzését, mivel még száraz pályán tudta megfutni a győztes időt.

A meglehetősen kalandosra sikeredett első szabadedzés – csonka tréning volt Kovalainen füstölő autója miatt – után a második is: nem volt eseménytelen a két pénteki gyakorlás Monacóban.

Rögtön a kezdésnél ráncolhatták a szemöldöküket a mérnökök, ugyanis esőfelhők jelentek meg az aszfaltcsík felett, így minden csapat bekészítette az esőgumikat, és szinte mindenki kijött mért körre, remélve, még elcsípik a száraz aszfaltot.

Button, Alonso és Maldonado váltogatták egymás között a vezető pozíciót, majd a brit világbajnok igen korán meghúzta a vihar miatt, hogy szuperlágy gumikon vág neki a hátralévő időnek, természetesen így a nap legjobb eredményét futotta.

A eső szépen lassan a hercegségi pálya fölé ért, és elkezdett cseperegni, azonban ez nem volt elég sem az eső-, sem az intermediate gumikhoz, így a bokszban várták a pilóták, hogy vagy jobban essen, vagy teljesen álljon el. Ez nem jött be, így többnyire csak próbálkozások voltak, lágy és köztes papucsokon, de ennek a többi között az lett az eredménye, hogy Bruno Senna csúnyán kisodródott, és alig tudta visszaküzdeni a Williamst a pályára.

Rosszabbul járt Kovalainen, aki az első és a második szabadedzést sem tudta így befejezni, mivel most a bukótérben ragadt a Caterham.

Button idejét – 1:15.746 – senki sem tudta megközelíteni, a második helyen befutó Grosjean 4 tizeddel maradt le a brittől, míg Massa több mint nyolccal.

Eredmény – Monacói Nagydíj, 2. szabadedzés
1. Jenson Button (brit, McLaren-Mercedes) 1:15.746
2. Romain Grosjean (francia, Lotus-Renault) 1:16.138
3. Felipe Massa (brazil, Ferrari) 1:16.602
4. Fernando Alonso (spanyol, Ferrari) 1:16.661
5. Pastor Maldonado (venezuelai, Williams-Renault) 1:16.820
6. Nico Rosberg (német, Mercedes) 1:17.021
7. Marc Webber (ausztrál, Red Bull-Renault) 1:17.148 
8. Kamui Kobajasi (japán, Sauber-Ferrari) 1:17.153
9. Michael Schumacher (német, Mercedes) 1:17.293
10. Sebastian Vettel (német, Red Bull-Renault) 1:17.303

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik