Forma-1

Di Restát figyeli a Mercedes

di resta (di resta, forma-1, )
di resta (di resta, forma-1, )

Amennyiben Michael Schumacher visszavonulna az idény végén, a Mercedesnek máris lenne egy jelöltje a helyére.

Amióta visszatért a száguldó cirkuszba, azóta minden szezon közepén téma Michael Schumacher jövője. A Mercedes GP 43 esztendős pilótájáról sorra jelennek meg most is a hírek, így már többször olvashattunk arról, hogy visszavonul, meg arról is, hogy nem. Hivatalos állásfoglalás azonban még nincs az ügyben.

Nick Fry, az istálló vezérigazgatója a minap nyilatkozott a Sky Sportsnak, szavai pedig arra engednek következtetni, hogy ők is számolnak Schumi esetleges nyugdíjba vonulásával. A csapatnak jelöltje is van a német veterán helyére.

„Paul (Di Resta – a szerk.) a radarunkon van. Fantasztikus munkát végez, jó csapattárs, biztosan azok között van, akik Schumacher utódai lehetnek a csapatnál” – mondta Fry.

Nem csoda, hogy felmerült a 26 esztendős skót neve a Mercedesnél, ugyanis az autógyárral már közös múltja van Di Restának. 2006-ban az F3 EURO Seriesben diadalmaskodott a csapattal, majd a német túraautó-bajnokságban is egy Mercedesszel körözgetett 2010-ben.

A jelenleg a Force Indiát erősítő Di Resta 2012-ben a szezon öt futamából hármat is pontszerző helyen fejezett be, eddig összegyűjtött 15 egységével a 12. a világbajnoki ponttáblázaton. Csapattársa, Nico Hülkenberg még csak három pontnál jár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik