Forma-1

Maldonado: GP2 lett a Forma-1-ből

pastor maldonado (pastor maldonado)
pastor maldonado (pastor maldonado)

A Spanyol Nagydíj győztese, Pastor Maldonado szerint az idei évben végre újra nagyobb szerephez jutnak a versenyzői képességek a Forma-1-ben.

Míg 2011-ben a Red Bull szinte érinthetetlen volt, a 2012-es Forma-1-es idény öt eddigi futama öt különböző csapat és pilóta győzelmét hozta, senki nem uralkodik, az erőviszonyok állandóan változnak. A legutóbbi győztes, Barcelonában F1-es karrierje első diadalát arató Pastor Maldonado szerint az idei szabályok és gumik egyik pozitívuma, hogy újra előtérbe helyezték a pilóták képességeit.

“Olyan lett, mint a GP2-es bajnokság. A csapatok továbbra is dolgoznak az autón és a stratégián, de a versenyzők is számítanak. Unalmas is, amikor mindig csak ugyanaz az autó nyer. Idén sokkal szorosabb a verseny” – mondta a Williams központjában a venezuelai csütörtökön.

Michael Schumacherrel vagy épp a Red Bull-tulajdonos Dietrich Mateschitzcel ellentétben Maldonado örül a gumik jelentette kihívásnak is, és úgy látja, náluk egész jól is állnak ezen a téren.
“A gumikopás igen jelentős, tény, hogy ez komoly feladat. De mindenki számára ugyanez a helyzet a versenyen. Nincs könnyű futam. Mindenkinek alkalmazkodnia kell a gumikhoz, a szabályokhoz, az autóhoz.”


“A mi autónkon elég jól működnek a Pirellik. Nálunk is van kopás, ahogy mindenkinél, de sokat foglalkoztunk a gumikkal. A gumik köré fejlesztettük, építettük az autót. Elég jól értjük a működésüket a beállítások és a vezetési stílus szempontjából is.”
– tette hozzá Maldonado.

Azzal kapcsolatban, hogy a barcelonai siker ismételhető-e a Williams számára, Maldonado bizonytalan, de optimista.
“Igyekszünk majd. A csapatok nagyon közel vannak egymáshoz, a bajnokság is szoros, nagyon kicsik a különbségek. De mi is folyamatosan javulunk. Jelenleg nem a miénk a leggyorsabb autó, de mindent beleadunk. Miért ne győzhetnénk újra? De az F1 nagyon képlékeny, könnyű biztosan nem lesz.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik