Forma-1

Mark Webbernek leesett az álla

mark_webber (mark webber, )
mark_webber (mark webber, )

A Red Bull-os Mark Webber még a futam alatt sem hitte, hogy egykori csapata, a Williams megnyerheti a Spanyol Nagydíjat. Az ausztrált is elképeszti a kiszámíthatatlan idény.

Míg ő maga a pontszerzésért is sikertelenül küzdött Barcelonában, Mark Webber 2006-os csapata, a Williams győzelmét láthatta. A tavaly még sosem látott mélységekben járó grove-i alakulat erőből nyert, az ausztrál nem hitt a szemének.

“Egészen valószerűtlen ez az eredmény tekintetbe véve, hogy milyen volt a Williams elmúlt két-három éve. Pastor már idény elején, Melbourne-ben egy jó eredmény felé tartott, amikor az utolsó körön Fernando Alonso mögül esett ki, az emberben fel is merült, hogy lesz-e erre gyógyír. A spanyolországi eredmény pontosan ez a megérdemelt gyógyír volt. Szerintem már egy dobogó is az lett volna, na de egy győzelem? Azt a mindenit” – értékelt az ausztrál versenyző.

“Láttam az eredményjelző tornyot a futam közben, és fogadni sem mertem volna arra, hogy Fernando nem húzza be, főképp, hogy a rajtnál ő nyert. Pastor az ötödik különböző győztes öt futam után. Eddig is nagyon nehéz volt tippelni idén és ezután is ugyanígy marad” – mondta, és jóslatának mi is igazat adunk.

Hasonlóan gondolja mindenki, köztük Nico Rosberg is.

Webber számára még zavarbaejtőbb, hogy a kiszámíthatatlanság az idény eleji szoros mezőnyben és később, a nagyobb különbségek mellett is megmaradt:

“Kínáig nagyon szorosak voltak a futamok, az egész mezőny együtt ment. De Bahreinben és most Spanyolországban nagy különbségek voltak, a mezőny szétterült. Bahreinben 20 másodperccel Grosjean mögött lettem negyedik, de ha Kínában lett volna ekkora hátrányom, már pontot sem szereztem volna!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik