Forma-1

Érkezhetnek a speciális edzésgumik

pirelli (pirelli, )
pirelli (pirelli, )

A Forma-1 gumiszállítója készen áll arra, hogy speciális időmérős abroncsok szállításával vessen véget a kvalifikációs gumispórolásnak.

Mivel a Pirelli 2012-es abroncsai még a korábbiaknál is kiszámíthatatlanabbak – pont, ahogy eredetileg a csapatok kérték -, az F1-es alakulatok a tavalyinál is jobban igyekeznek a versenyre való spórolással, a stratégiai lehetőségek szélesítése érdekében még óvatosabbak az időmérőn, a Q3-ban szinte mindig akad valaki, aki a friss gumikért feláldozza a mért kört.

A sport, az izgalom szempontjából ez nyilván nem a legjobb, de a Pirellinél azt mondják, nem érdemes emiatt rájuk mutogatni, hiszen már tavaly felvetették a kizárólag csak a kvalifikációra szánt abroncsok szállítását és erre most is készen állnak.


“Jelenleg sok versenyképes autó van, a csapatok ezt kérték, lehetőséget arra, hogy bárki győzhessen, aki képes rá. Szóval nem gond, ha valaki panaszkodik, nyugodtan fordulhatnak hozzánk a csapatok. Akár már holnaptól gyárthatunk kvalifikációs gumit is. De a döntés az ő kezükben van, nem a miénkben”
– monda egy rádióinterjúban a milánói cég elnöke, Marco Tronchetti Provera.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik