Forma-1

Már a Red Bull is morog a gumik miatt

Dietrich Mateschitz (Dietrich Mateschitz, red bull, )
Dietrich Mateschitz (Dietrich Mateschitz, red bull, )

A Red Bull Racing Team tulajdonosa, Dietrich Mateschitz szerint eddig lutri a Forma-1 mostani szezonja.

Pastor Maldonado nyerte a Spanyol Nagydíjat múlt vasárnap, így kialakult az, ami még sohasem, az idény első öt futamát öt különböző pilóta nyerte, ráadásul öt különböző istállóból. Az utóbbi években elszokhattunk már az ilyen kiegyenlített világbajnokságtól.

Dietrich Mateschitz, a kétszeres címvédő Red Bull Racing Team tulajdonosa azonban annyira nincs elragadtatva a szezonkezdettől. Az osztrák üzletember szerint ugyanis ami jó a szurkolóknak, az kevésbé jó a csapatoknak, mivel az a meglátása, hogy a mostani gumiabroncsok szerencsejátékká varázsolták a Forma-1-et.

„Izgalmasabb és kiszámíthatatlanabb az F1, mint valaha. Természetesen a szabályváltozások miatt az élcsapatok közelebb kerültek egymáshoz, de én így is bízom magunkban és az RB8-asban. Ugyanakkor a gumik miatt olyan ez az egész, mint egy szerencsejáték, mindenkinek újra kell tanulnia a Forma-1-et. Nem hinném, hogy csak azért volt változtatás, hogy több előzés és feszültség legyen a futamokon. Szerintem senki sem érti ezeket a gumikat” – mondta az osztrák az Autosportnak adott interjújában.

Panaszra ugyanakkor nem lehet sok oka, ugyanis Sebastian Vettel Fernando Alonsóval holtversenyben az első a világbajnoki versenyben, Mark Webber pedig az ötödik. A konstruktőrök közt öt futam után a Red Bull áll az élen.

Mateschitz egyébként azt is elárulta, őt a Lotus kiemelkedően jó tempója lepte meg eddig a legjobban a szezon során. Az üzletember kíváncsian várja, hogy meg tudják-e tartani jó formájukat, mert ha bejön pár újítás, akkor az esélyesek közé lép elő a csapat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik