Forma-1

“Egészen hihetetlen most a Forma-1”

Nico Rosberg (Nico Rosberg, forma-1, )
Nico Rosberg (Nico Rosberg, forma-1, )

Nico Rosberg úgy gondolja, hogy a gyenge barcelonai hétvége után is tényező marad a Mercedes a bajnoki küzdelemben, a következő futamok jobbak lehetnek számukra.

Kínában magabiztos győzelemmel ért a csúcsra Nico Rosberg és a Mercedes AMG, de Bahreinben nem jött hasonló eredmény, Barcelona pedig kimondottan gyengén sikerült – Michael Schumacher kiesett, Rosberg pedig csak a 7. helyen ért be.

A fiatal német ezzel együtt úgy gondolja, hogy egyáltalán nincs veszve semmi, mindössze 20 ponttal van lemaradva a bajnokságot vezető Sebastian Vettel és Fernando Alonso mögött, újabb sikerekkel ennyi simán behozható.

“Csak két pontot veszítettem az élen állókhoz képest, még mindig csak 20 pont hátrányban vagyok, ez nem rossz, ha továbbra is tudunk haladni, fejlődni. Remélhetőleg a monacói és montreali körülmények újra kedveznek majd nekünk. Könnyen lehet, de nehéz megtippelni, mit is hoz a következő futam, majd meglátjuk. Ahogy Ross Brawn mondaná, csakis előre!”

Rosberg szerint Barcelonában a Mercedes is azon csapatok közé tartozott, amelyeknek épp nem sikerült eltalálnia a gumik felhasználását:

“Nehéz hétvége volt számunkra. Egészen hihetetlen most az F1, mindenki le-fel hullámzik. A Williams számára nagyszerű ez a győzelem, igazán örülök neki, hogy Franknek (Williams) ilyen fantasztikus dolog jutott a 70. születésnapjára” – mondta a 2006 és 2009 között a grove-iaknál versenyző pilóta.

“Nekünk viszont sokkal nehezebb hétvégénk volt. Igazából a gumikezelésen múlt az egész. Az időmérőn gyilkoltuk a gumit, ezért küszködtünk jobban, mint például a Williams. A versenyen is ugyanez volt a helyzet.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik