Forma-1

Barrichellót megzsarolta a Ferrari

Rubens Barrichello azt állítja, a Ferrari tíz évvel ezelőtt az Osztrák Nagydíjon valami igen súlyos dologgal fenyegette meg, hogy rávegye, adja át a győzelmet Michael Schumachernek.

Rubens Barrichello F1-es pályafutásának egyik legsötétebb pontja biztosan az volt, amikor a 2001-es hasonló, de finomabb eset után a 2002-es Osztrák Nagydíjon át kellett adnia a biztos győzelmét csapattársának, Michael Schumachernek.

A német hiába vezetett szép előnnyel a pontversenyben, a főnök, Jean Todt az első hely átengedésére utasította a brazilt, aki a befutó előtt végül félre is állt. Az otromba húzás miatt Schumachert kifütyülték a dobogón, az eset után a Nemzetközi Automobil Szövetség pedig betiltotta az ilyen csapatutasítások alkalmazását, a tilalom egészen 2011-ig élt is.

Korábban úgy lehetett sejteni, hogy Barrichellót a szerződése felbontásával vagy meg nem hosszabbításával fenyegette a Ferrari, de az idén már az amerikai IndyCarban versenyző veterán egy friss megszólalásában még súlyosabb dologra utalt, a csapat a teljes versenyzői karrierje tönkretételével fenyegethette.


“Nyolc körön keresztül kész háború volt. Nagyon ritkán jövök ki a sodromból, de akkor ordibáltam a rádión. Végig tartottam magam, nem akartam elengedni. De akkor mondtak valami egészen nagy horderejű dolgot. Nem a szerződésről. Nem mondhatom el, pontosan mit mondtak, de egy olyan fenyegetés volt, amely miatt át kellett gondolnom az egész életemet, ugyanis a versenyzést imádom”
– állította a brazil Globónak Barrichello.

Az F1-ben 19 – ebből a Ferrarinál hat – szezont lehúzó veterán korábban azt mondta, hogy egyszer, valamikor a jövőben ír majd egy leleplező jellegű önéletrajzot, amiből sok minden kiderül majd a maranellóiakról is, azonban nemrég arról is beszélt, hogy minden rossz emlék ellenére ma is bármikor visszatérne a Ferrarihoz, ha hívnák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik