Forma-1

Raikkönen már a győzelemről álmodik

A bahreini második hely után a Lotus és Kimi Raikkönen vérszemet kapott, most már a futamgyőzelem a cél, a finn így indul a Spanyol Nagydíjra.

Ugyan Kimi Raikkönen F1-es visszatérése döcögősen indult, az elvileg jó autóban rejlő potenciált stratégiai és műszaki hibák miatt nem sikerült eredményre váltani az első három versenyen, de a Bahreini Nagydíjon megtört a jég, a 2007-es bajnok a célig kergette Sebastian Vettelt, így az amúgy kiváló második hely is szinte vereséggel ért fel. Barcelonában már egyértelműen a dobogó legfelső foka lesz a cél.

“Én arra számítok, hogy a Lotus nagyon versenyképes lesz Barcelonában. Nagyon-nagyon szoros lesz a verseny az élcsapatok között, hiszen ezen pályán már mindenki tesztelte az idei autót, a beállítások pedig kulcsfontosságúak lesznek, mert a pályán állandóan változik a hőmérséklet és a széljárás. Minden csapat fejlesztésekkel jön az első európai versenyre, amitől még izgalmasabb és még szorosabb lesz a küzdelem az élen.”

“Majd meglátjuk, mi lesz, de ahogy már mondtam, eddig mindenütt jónak érződött az autó. Én azért vagyok itt, hogy versenyezzek és győzzek, ez a célom és ez a csapat célja is: futamokat nyerni. Jó az autónk, Bahreinben láthattuk, hogy még a győzelemre is jó. Szóval ez is a cél” – mondta a Barcelonában 2005-ben a McLarennel, 2008-ban pedig a Ferrarival is győzni tudó finn.

Raikkönen a csapat döntése alapján nem tesztelt Mugellóban, de ő úgy véli, ez nem jelent száméra semmilyen hátrányt:

“Nem volt semmilyen komoly új alkatrészünk a teszten, Mugellóban nem is versenyezünk, szóval nem sírtam, amikor úgy döntöttek, nem fogok ott tesztelni. A pályát jól ismerem, de nem volt szükség arra, hogy én is vezessek. Én versenyezni vagyok itt, Barcelonában pedig fogok is!”

A Spanyol Nagydíjat május 13-án rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik