Forma-1

Grosjean az élen, Alonso a kavicságyban

Az olaszországi Mugellóban zajló Forma-1-es teszt harmadik, zárónapján a Lotus fiatalja volt a leggyorsabb.

Az elmúlt három napot a mugellói aszfaltcsíkon töltötték a Forma-1-es csapatok, ugyanis 2012-től újra lehetőség nyílt az idény közbeni tesztelésre – legutóbb 2008-ban élhettek ezzel a lehetőséggel. Kedden Fernando Alonso, szerdán pedig Romain Grosjean és Kamui Kobajasi (holtversenyben) futotta meg a leggyorsabb kört.

A Ferrari spanyolja csütörtökön a maranellói istálló vadonatúj fejlesztéseivel (kipufogó és far) felvértezett autóval körözgetett, azonban a délelőtt során kicsúszott a pályáról a 12-es kanyarban és összetörte az F2012-es orrát. Emiatt két órán keresztül vissza sem tudott menni a pályára, majd összességében a harmadik legjobb kört futotta meg.

Az első helyet ezúttal is Grosjean kaparintotta meg, a francia tehetség ezúttal ráadásul egyedül állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Sebastian Vettel a délelőtt során produkált maradandót, ez pedig elegendő volt ahhoz, hogy összességében a másodikként zárja a csütörtököt.

A Caterham finn pilótája, Heikki Kovalainen volt a legszorgalmasabb, ő ezen a napon összesen 138 kört tett meg versenygépével.

A nagycsapatok közül egyébként a McLaren egyik pilótáját sem küldte el Mugellóba, ahol többen is panaszkodtak a vékony aszfaltcsíkra. Jenson Button kedden például Budapest utcáin száguldozott. A Lotus finnje, Kimi Raikkönen is inkább a pihenést választotta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik