Forma-1

Gyenge a Ferrari, ezért szenved Massa

Az egyik legismertebb brazil szakkommentátor szerint a csapat tehet arról, hogy Felipe Massa gyengélkedik.

Amióta megy a száguldó cirkusz 2012-es idénye, azóta Felipe Massa jövője az egyik legtöbbször körbejárt téma. A brazil pilóta mindössze két pontot szerzett eddig: az első futamon kiesett, a másodikon a 15. lett, a harmadikon a 13., majd legutóbb a 9.

Többen is megpendítették már, hogy a dél-amerikait le kéne váltani, ugyanakkor a Ferrarinál még mindig kiállnak mellette, ugyanakkor a maranellói istálló vezetői is azt várják tőle, hogy javuljon az idei produkciója. Reginaldo Leme, a Brazíliában nagy köztiszteletnek örvendő szakkommentátor szerint ugyanakkor a csapat a ludas a gyengébb teljesítmény miatt.

„Nagyon rossz az autó. Az, hogy Fernando Alonso rendre pontot tud szerezni csak annyit jelent, hogy ő ennek a generációnak a legjobb pilótája. Ebből a gépből senki sem tudna kihozni semmit, ez történik Massával is” – mondta Leme a Redacao Sportv-nek.

A szakkommentátor szerint 2012-ben a kiegyensúlyozottság a legfontosabb: „Nézzék csak meg Webbert: Négyszer lett egymás után a negyedik és harmadik a világbajnokságon, Hamilton pedig háromszor is harmadik lett, ő pedig a második.”

A csapatok a jövő héten a spanyolországi Mugellóban tesztelnek, Massa szerdán ül a jelentős változásokon áteső F2012 volánja mög, míg Alonso kedden és csütörtökön körözget majd az autóval.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik