Forma-1

A McLaren szerint a gumiháború győztese lesz a világbajnok

A McLaren csapatfőnöke szerint a 2012-es idény kulcskérdése a gumik használata lehet.

Bár az idény elején a McLaren autója tűnt a legerősebbnek, az eredmények ezt még nem igazolták vissza. A Bahreini Nagydíj időmérőjén Lewis Hamilton és Jenson Button ugyan megcsípte a 2. és 4. rajkockát, de a futamon versenyképtelennek bizonyult a wokingi autó.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szerint az idén még a folyamatos fejlesztéseknél is fontosabb lehet a Pirelli-abrocsok kiismerése és optimális használata.

“A gumik jelentik a kulcsot, hiszen az autónk leszorítóereje nem foszlott köddé. A teljesítmény megvan, az időmérőn is látszott, így ha jobban megnézzük, a gumik használatán múlik a dolog. Bahreinben kicsináltuk a hátsó abroncsokat, ez esélytelenné tette pilótáinkat. Szerintem a guminyomáson, a hőmérsékleten múlik az egész, azon, hogyan használjuk az abroncsokat. Kicsit aggódunk, higgadtan elemeznünk és javítanunk kell”.

A gumiproblémákon már csak azért is felül kell kerekedni, mert idén olyan szoros a mezőny, hogy nem fér bele hiba, bárki győzhet.

“Most már jóval izgalmasabb az idény, mint szeretném. A Red Bullt sosem írtuk le, de négy különböző pilóta, négy különböző konstruktőr nyert az első négy versenyen. A Lotusnak is gratulálhatunk, átkozottul gyorsak voltak Bahreinben. Nekünk most arra kell rájönnünk, hogy mit csináltunk rosszul. A versenytempónk a pénteki edzésnél egy teljes másodperccel lassabb volt. Ekkora leszorítóerő nem veszhetett el, csakis a gumikról lehet szó. Nagyon-nagyon trükkösek, ha elcsípjük az ideális állapotot, akkor minden nagyszerű, de ha nem sikerül, akkor komoly gond van”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik