Forma-1

Szujó Zoltán: nem kell aggódni

A Forma-1-es Bahreini Nagydíj körül továbbra sem teljes a nyugalom. A biztonsági intézkedések pedig minden eddiginél szigorúbbak.

Sokáig nem volt biztos, hogy elindul a Forma-1 bahreini futama. Nem pusztán azért, mert a térségben homokvihar tombolt, hanem azért sem, mert az országban lassan egy éve folyamatos zavargások zajlanak a feszült politikai helyzet miatt.

A szervezet végül úgy döntött, megrendezik a versenyt. A viszontagságok tovább folytatódtak, ugyanis szerdán, a Force India kisebb összetűzésbe keveredett Bahreinben.

A csapat mellett valószínűleg Molotov-koktél robbant, miközben a stáb néhány tagja a pályától a Manamában található szállodájukba tartott. Az autókonvojban 40 jármű haladt, köztük a nagy részben brit tulajdonban lévő csapat egyik autója is, és a szemtanúk szerint az egyik lángba is borult.

Szujó Zoltán és a Magyar Televízió stábja csütörtökön érkezett Bahreinbe. A riporter a Class FM-nek elmondta, tizenegy éves Forma-1-es pályafutása során soha nem találkozott ekkora biztonsági intézkedésekkel.

„A repülőtérről a szállásunk felé autózva rengeteg tüntetőt láttunk. A pálya körül hatalmas kordonokat állítottak fel, ahol katonák és rendőrök szigorú ellenőrzése mellett lehet belépni. A Forma-1 hatalmas bevételt jelent az országnak, és bízom benne, hogy ezt a utcán demonstrálók is tudják. Remélem, hogy minden atrocitás nélkül zajlik le a hétvégi futam.”

„A tegnap jó hangulatban telt a pályán. Ma két, másfél órás szabadedzést tartanak a pilóták, akiknek a hangulatán abszolút nem érződik, hogy aggódnának a történtek miatt. Mindenki profin teszi a dolgát” – tette hozzá Szujó Zoltán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik