Forma-1

Hamiltoné az első bahreini szabadedzés

A brit pilótát szinte megközelíteni sem tudták a Bahreini Nagydíj első gyakorlásán.

Az első szabadedzéssel elkezdődött a Forma-1-esd Bahreini Nagydíj. Ahogyan arról többször írtunk, a biztonsági intézkedések minden korábbinál nagyobbak az országban zajló zavargások miatt.

A sivatagban 32 fok várta a versenyzőket, valamint a Pirelli lágy és közepes keverékű gumijai. A versenyzők közül egyedül Bruno Senna maradt távol, őt Valtteri Bottas helyettesítette az első tréningen.

Jean-Eric Vergne ment ki először az aszfaltra, majd Karthykeyan és a többiek követték, a 10. percig csak Schumacher nem futott kört, ő a 15. percben tette ezt meg. Az első valamire való időt di Resta autózta, a 25. percben 1.34.929-et ment, majd Hülkenberg zárkózott fel rá. Nem sokkal később az edzéseken általában jól teljesítő, de a versenyeken peches Grosjean állt az élre, hogy aztán csapattársa Raikkönen tolta le az alkalmi trónról.

A 40. percben a kétszeres világbajnok Sebastian Vettel 1.34.311-et futott, az élre állt, sőt nem sokkal később 1.34 alá ment és 7 tizeddel verte abban a pillanatban a második Kimi Raikkönent. Aztán belehúztak a Mercik, Rosberg és Schumacher zárkózott honfitársa mögé.

Az edzés 52. percében Lewis Hamilton is megrázta magát, 1.33.572-es idejével a második pozícióba lépett. Vettel próbált közelebb kerülni a brithez, de ez csak nehezen sikerült. Nem sokkal a vége előtt Hamilton-Vettel-Rosberg-Button-Hülkenberg-Schumacher volt a tréning sorrendje.

Az edzés végén tették csak fel a csapatok a lágyabb gumikat, de javítani már csak Hülkenberg tudott. Az edzést Lewis Hamilton nyerte Vettel és di Resta előtt.

Eredmények – Bahreini Nagydíj, 1. szabadedzés
1. Lewis Hamilton 1.33.572
2. Sebastian Vettel
3. Paul di Resta
4. Nico Rosberg
5. Jenson Button
6. Nico Hülkenberg
7. Michael Schumacher
8. Mark Webber
9. Kimi Raikkönen
10. Romain Grosjean
… 13. Fernando Alonso
15. Felipe Massa

Ajánlott videó

Olvasói sztorik