Forma-1

Ecclestone Grand Slam-futamokban gondolkodik

Az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone a kiemelt, több pontot érő versenyek ötletével foglalkozik.

Bernie Ecclestone a német Auto Motor und Sportnak adott interjút, amelyben a Mercedes helyzete mellett az F1-ben az utóbbi hónapokban több csapat által is újra elővett költségplafon ötletéről is beszélt.

“A költségplafon nem működne. Egyszerűen nem lehet megakadályozni, hogy a csapatok annyi pénz költsenek, amennyi rendelkezésükre áll. Mindig meg lehet kerülni valahogy a szabályokat. Az ilyesmihez olyan műszaki szabályokat kellene hozni, amelyek lehetetlenné tennék, hogy több pénzzel gyorsabbá lehessen tenni az autókat” – mondta az angol, hozzátéve, hogy költségplafonnal vagy anélkül, nem lehetne a kiadásokat megfelelően ellenőrizni.

Ecclestone szerint a kispénzű csapatoknak sokkal inkább hasznára válna, ha a nagyoktól vásárolhatnának autókat: “Én így képzelem: a jelenleg saját autót építő (kis)csapatok megvehetnék egy másik konstruktőr előző évi autóját, amíg egyenesbe nem kerülnek” – mondta.

Az austini új Amerikai Nagydíj csatlakozásával az F1 idén már rekordhosszúságú, 20 futamos évet bonyolít és a tervek szerint 2013-ban jöhet a másik, New Jersey-i amerikai futam valamint Argentína, 2014-ben pedig Oroszország.

Ebből persze következik, hogy néhány régebbi, esetleg klasszikus nagydíjnak kell kiesnie, de az F1 urának erre is van megoldása, pár futamot a teniszben bevett nagy versenyek, a Grand Slamek mintájára kiemelt versenynek nyilvánítana: “Bizony, dolgozom ezen! Ha sikerül megvalósítani, akkor ezek a Grand Slam-futamok több pontot érnek majd.”

 


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik