Forma-1

Robbantana a McLaren Mercedes

A szezon első két futamából nem hozta ki a maximumot a McLaren, a csapat Kínában már igyekszik az egyelőre még meglévő előnyét eredményre is váltani.

Ugyan a McLaren Melbourne-ben és Sepangban is megszerezte a rajtrács első sorát, de a két futamon “csak” egy győzelem és két harmadik hely lett az eredmény, amivel nem lehetnek igazán elégedettek, hiszen addig kellene ütni a vasat, amíg forró, azaz amíg az MP4-27-es a mezőny legjobb autója.

“Úgy gondolom, nagyszerű, hogy megszereztük azokat a rajthelyeket Ausztráliában és Malajziában, azoknak tényleg nagyon örülünk. Bár pont nem járt értük, az első rajtsor is nagy dolog a csapatnak, mutatja, hogy milyen nagyszerű munkát végeztünk” – kezdte a csapat technikai igazgatója, Paddy Lowe a McLaren szokásos, versenyhétvégék előtti telefonos sajtókonferenciáján.


“De kicsit csalódottak vagyunk azért az első két verseny után, mert az időmérős eredményeket nem váltottuk több pontra. Szereztünk pontokat, de a hosszú és nehéz bajnokságban akkor kell őket gyűjteni, amikor megvan a teljesítménybeli előny, mert arra nem építhetünk, hogy az év végéig biztosan meg is marad. Kínába úgy megyünk, hogy nem csak az első sort akarjuk megszerezni újra, hanem vasárnap is jól akarunk szerepelni!”

A wokingi technikai főnök hangsúlyozza, hogy a McLaren-előny már Sanghajban sem vehető biztosra, igaz, természetesen igyekeznek a fejlesztési versenyben egy lépéssel a többiek előtt maradni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik