Forma-1

Újabb női pilóta a Forma-1-ben

A sereghajtó Marussia után a Williams is női tesztpilótát szerződtetett, a társtulajdonos felesége, Susie Wolff csatlakozott a patinás csapathoz.

A Williams szerda délelőtt jelentette be a hírt. A 29 éves skót Susie Wolff – leánykori nevén Stoddart – korábban gokartozott, a Formula Renault-ban és a Forma-3-ban is versenyzett, 2006 óta pedig a Német Túraautó-bajnokság (DTM) állandó szereplője.

A Williams társtulajdonosa, Toto Wolff felesége ezentúl a csapat fejlesztési munkáját segíti a szimulátoron, de részt vesz majd egyenes vonalú aerodinamikai és később valódi pályás teszten is.

“Susie egy tehetséges, sikeres és nagyon profi versenyző, aki a világ egyik legkomolyabb versenyszériájában küzd. A Williamshez fejlesztőként csatlakozik, ebben a szerepkörben a szimulátoron dolgozik majd, de aerodinamikai és pályás teszten is kipróbálja majd az FW34-est a következő hónapokban. Ezen kívül néhány nagydíjra elkíséri majd a csapatot. Hozzá kell tennem, hogy Susie a Williams egyik igazgatója, Toto Wolff felesége, de a leszerződtetését alaposan megfontolta az igazgatótanács, Toto pedig távol maradt a döntési folyamattól” – mondta az alapító-főnök, Sir Frank Williams.

A női pilótát maga Bernie Ecclestone is üdvözölte: “Ha Susie olyan gyors az autóban, mint amilyen jól néz ki azon kívül, akkor bármelyik csapat számára nagy kincs. Emellett nagyon intelligens is. Örömmel látom őt a Forma-1-ben!”

Susie Wolff rövid időn belül a második női pilóta, aki F1-es szerepet kap, hiszen a sereghajtó Marussia a múlt hónapban jelentette be, hogy tesztpilótaként leigazolta a spanyol Maria de Villotát. Hozzá kell tenni, hogy Wolff és de Villota sem tartalékos, versenyhétvégén nem ugorhatnak be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik