Forma-1

A csapatok nem akarnak Bahreini Nagydíjat

Ebben az évben is nagy bizonytalanság lengi körbe a Forma-1-es Bahreini Nagydíjat. Tavaly elhalasztották, lehet, hogy idén is.

A Guardian szerint a Forma-1-es csapatok hatást szeretnének gyakorolni az illetékesekre annak érdekében, hogy ne rendezzék meg az idei Bahreini Nagydíjat, de legalábbis halasszák azt el.

“Nagyon nincs kedvünk Bahreinbe utazni” – mondta a tizenkét csapat egyike, amely nem nevezte meg magát, de annyit elárult, hogy véleményükkel egyáltalán nincsenek egyedül a mezőnyben.

“Az egyetlen lehetőség a futam biztonságos megtartására akkor van, ha egy komplett hadsereget kivezényelnek a pályára. Az ugyanakkor elfogadhatatlan lenne mind a Forma-1, mind Bahrein számára. Más lehetőséget ugyanakkor nem látunk” – közölték.

Korábban Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke és Bernie Ecclestone, a Forma-1 első embere is azt mondta, a futamot megtartják.

A csapatok aggódnak, mert ugyan a BBC-ben egy emberi jogi aktivista azt nyilatkozta, hogy békések a bahreini tüntetések (folyamatosan tiltakoznak a kormány politikája ellen), azért minden komolyabb harc békésen indul…

Tavaly nem rendezték meg a futamot, és az országban 40 ember halt meg a demonstrációk során.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik