Forma-1

Raikkönen a kormányfinomításra vár

A finn Forma 1-es pilóta szerint a Lotus közel áll a szervókormány-probléma megoldásához.

Hiába, hogy Kimi Raikkönen az első két futamon 16 pontot is szerzett, a versenyző szerint jobban is teljesíthetett volna, ha nincs a kormányhiba.

Az első nehézségek az Ausztrál Nagydíjon adódtak, amikor Raikkönen csak a 17. rajthelyet tudta megszerezni. Igaz, a futamon végül a hetedik helyen végzett, így megszerezte élete első pontjait a Lotus színeiben.

A Maláj Nagydíjon már kisebb volt a gond. A kilencedik kockáról startolt, s végül az ötödik helyen szelte át a célvonalat.
„Dolgozunk rajta, hogy összhangban legyek a kormánnyal, és már közel a cél. Az autó sebessége nagyon jó – vonatkozik ez az időmérőre és a futamra is. Két frusztráló versenyen vagyunk túl. Mindkét esetben végezhettem volna jobb helyen is, de ilyen az autósport” – nyilatkozott Raikkönen.


James Allison,
a Lotus technikai igazgatója elmondta, hogy a kormánykérdésben már tettek pozitív lépéseket, ám a gond még közel sincs megoldva.

„Sajnos ez nem egy olyan egyszerű dolog, mint mikor a kormánykeréken ki kell cserélni egy kapcsolót” – mondta Allison. „A legfrissebb újításaink segítenek majd Raikkönennek a futamokon, de a kormányfinomítások még nem tökéletesek. Haladunk e területen is, de nagy összhang kell Kimi és a stáb között, hogy kiküszöböljük a problémát. Nagyon keményen dolgozunk, hiszen elmondása szerint egy finomabb kormánnyal tizedekkel érhet el jobb eredményt az időmérőkön.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik