Forma-1

A legenda lefújná a Bahreini Nagydíjat

A Forma-1 1996-os világbajnoka, Damon Hill szerint nem túl jó ötlet ebben a feszült helyzetben erőltetni a bahreini futamot.

Damon Hill, a száguldó cirkusz korábbi legendája korábban többször is támogatását fejezte ki a Bahreini Nagydíj kapcsán, legutóbb azonban már ő is negatív hangot ütött meg. A tavaly elmaradt verseny idei felvonása előtt sem megy minden zökkenőmentesen, az 1996-os világbajnok szerint pedig lehet, hogy a döntéshozóknak még egyszer át kellene gondolniuk, hogy a Forma-1 ellátogasson-e az országba.

„Meg kell vizsgálnunk, hogy az emberi jogok sérülnek-e, ha a futamot megrendezik. Ez mindenkinek, még a Forma-1-nek is rossz lenne. A dolgok mai állása szerint egy verseny csak rontana, mintsem javítana a helyzeten” – nyilatkozta a Guardinnak Damon Hill.

Az 51 éves britet leginkább az elmúlt hetekben Bahreinből érkező hírek tántorították el a futam megrendezésétől, ugyanis folyton összecsapásokról hallani. A tavalyi felkelések óta nem hagyott alább az országon belül uralkodó feszült helyzet, többen is attól tartanak, hogy ez a Forma-1 higgadt lebonyolítását is veszélyezteti.

A bahreini a negyedik verseny lesz ebben a szezonban. Előbb a Kínai Nagydíj következik április 15-én, majd egy hétre rá Sakhirban küzdenek megy egymással a pilóták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik