Forma-1

A Ferrari lekoppintja a Saubert

A Ferrari a felzárkózási kísérlete keretében a Sauber idei autójának hátsó részét próbálja lemásolni az F2012-es B verziójához.

A Ferrari radikálisan új megközelítésben tervezett idei autója, az F2012-es finoman szólva sem váltotta be a reményeket. Fernando Alonso ugyan kifacsart belőle egy 5. helyet és egy meglepetésgyőzelmet, de mindenki tényként kezeli, hogy az autó gyenge.

Maranellóban egy B változaton dolgoznak, most az olasz Autosprint ezt azzal részlettel fejelte meg, hogy a Ferrari a Sauber C31-esének lemásolására készül.

Bár a 2012-es szabályok már kizárják a tavaly alkalmazott úgynevezett befújt diffúzorok használatát, de a csapatok a télen igyekeztek a kipufogó aerodinamikai hatásából minél többet megtartani, az egyik legjobb megoldás pedig a Sauberé lett.

Az Autosprint szerint a Ferrari ennél is tovább megy, gyakorlatilag a svájci autó teljes hátsó kialakítását, valamint az oldaldobozát is lemásolják, az olasz lap egyenesen “Ferraubernek” becézi a készülő új verziót.

“Semmi kétség, a Sauber gyorsabb volt nálunk” – mondta Fernando Alonso még Maláj Nagydíj után, amikor Sergio Perez kis híján elkapta a végül azért győzni tudó spanyolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik