Forma-1

Button nem izgul Alonso miatt

Jenson Button a számára rosszul sikerült Maláj Nagydíj után is ugyanúgy hisz az idei bajnoki esélyeiben. Az angol magabiztos, de realista.

Ugyan Melbourne-höz hasonlóan Sepangban is a második rajtkockából indulhatott Jenson Button, a szezonnyitós győzelmét nem ismételte a Maláj Nagydíjon. Miután a vizes pályán egy óvatlan fékezésnél hátulról beleszaladt Narain Karthikeyan HRT-jébe, a mezőny végébe esett vissza, pont nélkül fejezte be a futamot.

A rossz verseny azonban nem kedvetlenítette el Buttont, úgy érzi, nem bukott sokat. A sepangi győztes Fernando Alonsóval nem is számol komolyan, a fő riválisok közül pedig csak saját csapattársa, Lewis Hamilton áll előtte a pontversenyben.


“Még egy ilyen pocsék verseny után is – és remélhetőleg ezzel letudtam a rossz versenyt erre az évre! -, csak 10 ponttal vagyok lemaradva az éllovastól, aki pedig a ferraris Alonso. Szóval emiatt nem aggódom. Lewis mögött csak öt ponttal vagyok lemaradva, pedig ő az, akinek versenyképes autója van, szóval nem rossz ez azt tekintve, milyen versenynapom volt”
– mondta.

“Egyértelműen Lewis a fő ellenfél és persze a Red Bullok. Az idény jelenlegi szakaszában ők a főszereplők, és ez még így is lesz jó néhány futamon keresztül. Az időmérőn a Mercedes is gyorsnak látszik, majd meglátjuk, mit tudnak egy sima száraz futamon, hol állunk hozzájuk képest. De jelenleg továbbra is a Red Bullra kell leginkább figyelnünk.”

Ahogy már említettük, Button az első két versenyhétvégén mindkétszer a második rajthelyet szerezte meg, a pole eddig Hamilton bérelt helye volt. Tavaly Sebastian Vettel tartotta uralma alatt a legjobb rajtpozíciót és Button még csapaton belül is vesztésre áll ebben az összehasonlításban, de ez nem zavarja túlságosan. Azt mondja, összességében akar jó versenyző és csapatjátékos lenni:

“Tudom, hogy valószínűleg nem én vagyok a leggyorsabb pilóta a mezőnyben. A célom nem is az, hogy a leggyorsabb legyek, én a legjobb akarok lenni. De azt sem gondolom, én vagyok a legjobb. Fontos az önbizalom, de nem szabad elbízni magunkat!”

“Tudatában kell lenni, hogy nem egy szál ember nyeri meg a futamot, ez nagyon fontos, pontosan ez segített sokat a győzelmekben.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik