Forma-1

Hamilton bizakodva tekint előre

Bár az első két versenyen két győzelmi lehetőséget szalasztott el, Lewis Hamilton örül a megszerzett pontmennyiségnek.

Lewis Hamilton a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon és a múlt hétvégi Maláj Nagydíjon is megszerezte a pole pozíciót, de egyik alkalommal sem váltotta győzelemre az első rajtkockát, két futam után két harmadik helyet jegyez. Az eredmény kicsit bántja, de igyekszik a dolgok jó oldalát nézni, hiszen így is a bajnokság második helyén áll, mindössze öt ponttal lemaradva Fernando Alonso mögött, akitől az autója gyengesége miatt nem várható mindig a sepangihoz hasonló győzelem.

“50 pontom lehetne, de nincs. Természetesen jó lenne az a plusz 20 pont, de legalább egyenletesen teljesítettem, versenyben vagyok. Büszkék lehetünk magunkra, a csapat nagyszerű munkát végzett, hogy idáig juthassunk. Mindkét nagydíjon mi voltunk a leggyorsabbak a kvalifikáción, szóval vannak pozitívumok, inkább azzal foglalkozzunk, ne a negatívumokkal!” – magyarázta az angol, aki hajlandó másoktól is ellesni ezt-azt.

“A fő, hogy javítsak a versenytempómon. A verseny után beszélgettem Fernandóval (Alonso) és Sergióval (Perez), ők alulkormányzottságot említettek, míg az én autóm túlkormányzott volt. Lehet, hogy túl agresszív beállításokat használok az autón, talán változtatok a következő két futamon.”

A következő futamig, a Kínai Nagydíjig három hét van, azalatt Hamilton a csapatot, az autót és önmagát is a lehető legfelkészültebb állapotba akarja hozni.

“Remélhetőleg lesznek fejlesztéseink! Visszamegyek Wokingba és hajtom majd a srácokat, hogy jöjjenek a frissítések és a többiek elé kapaszkodjunk, főképp versenytempóban.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik