Forma-1

A Ferrari védi Massát – de meddig?

A Ferrari kiáll a Sepangban is csődöt mondó Felipe Massa mellett, a brazil menesztése nem téma, Alonso szerint is jó Massa, nem kell Sergio Perez.

Melbourne után Sepangban is igen gyengén szerepelt Felipe Massa, a Malajziai Nagydíjon nyújtott produkcióját pedig különösen kínossá tette, hogy csapattársa, Fernando Alonso nagyszerű győzelmet aratott.

Massa lecserélése már az Ausztrál Nagydíj után téma lett, főleg, hogy Alonso mögött a Ferrari utánpótlásprogramjához tartozó sauberes Sergio Perez ért be másodikként. A mexikóit már jó ideje Massa lehetséges 2013-as utódjának tartják, a sepangi siker után pedig sokak szerint már most őt kellene a vörös autóba ültetni.

A Ferrarinál a fentiek ellenére továbbra is kitartanak Massa mellett. “Felipe mellett kell állnunk ezekben a pillanatokban. Nehéz pillanatok, meg kell találnunk a módját, hogy újra magabiztos lehessen az autóban! Láthattuk, hogy az időmérőn már tett egy lépést a jó irányba, látszott a javulás a múlt héthez képest. Most arra kell rájönnünk, mi történt a versenyen a tempójával és a teljesítményével” – magyarázta Stefano Domenicali csapatfőnök, aki szerint az idei Ferrari a körülményektől és a vezetési stílustól függően lehet nagyon és nagyon rossz is.

Fernando Alonsót látszólag szintén nem érdeklik a “perezes” spekulációk, ő is Massával kíván dolgozni.

“A Ferrari Driver Academy nagyszerű munkát végez a fiatal tehetségek nevelésével, és úgy gondolom, ha Sergio a tagja, akkor nagy tehetséget is lát benne a Ferrari. De jelenleg Felipével alkotunk erős, egységes csapatot, szerintem kizárt, hogy ne vele versenyezzek. Az időmérőn 12. lett, amikor a futamon előkerült a piros zászló, akkor már a 8. helyen állt, szóval sima versenyen, amikor jobb lesz az autó, Felipe velem együtt jöhet a dobogóra. Ez a cél az idény további részére!” – zárta a témát rövidre Alonso.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik