Forma-1

Új autót tesznek Massa alá

A melbourne-i siralmas szereplés után a Ferrari rohammunkában új kasztnit hozatott Felipe Massának a hétvégi Maláj Nagydíjra.

Bár az élmezőnyhöz képest a Ferrari tragacsot épített 2012-re, a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon Fernando Alonso azért kifacsart belőle mindent, amit lehetett, a futamon az 5. lett a McLarenek és Red Bullok mögött.

Csapattársa, Felipe Massa ezzel szemben végig vergődött, az időmérőn a Q2 elején kiesett csapattársát sem tudta megverni, sőt egy másodperccel lassabb volt, csak a 16. rajtkockát szerezte meg, és a futamon is elveszett volt, csak küszködött az autóval, mielőtt a Bruno Sennával történt ütközése miatt végleg kiállt.

A brazil azzal indokolt, hogy az autója kiszámíthatatlanul viselkedett, bármilyen gumi került fel rá, szinte azonnal elszállt a tapadása, és a helyzet a versenyhétvége előrehaladtával végig csak romlott.

A Ferrarinál igyekeznek segíteni Massának, a csapat óriási rohanásban Maranellóból teljesen új kasztnit szállított neki a hétvégi Maláj Nagydíjra. A csapat erről szóló, tegnap kora este kiadott közleménye azonban burkolt figyelmeztetést is tartalmaz: ha ezúttal sem megy Massának, már nem lesz mire fognia…

“A sepangi bokszban máris megkezdődött a munka a 294-es kasztni előkészítésén, amely a 293-ast váltja. Azért döntöttünk így, hogy eloszlassuk a kételyeket az autó múlt hétvégi Albert Park-i szokatlan teljesítményével kapcsolatban. Felipe tudja, hogy számíthat a csapatra, műszaki és működési téren is mindent megteszünk, hogy jobb feltételek mellett mutathassa meg, mit tud, még ha ez pluszmunkát is kívánt az ausztrál és a maláj verseny közötti pár napban” – írta az olasz csapat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik