Forma-1

Maldonado nem adja fel, pontokra hajt

Hiába távozott Melbourne-ből pont nélkül a Williams, Pastor Maldonado úgy látja, hogy a csapatnak minden oka megvan a bizakodásra.

A Williams-csapat három és fél évtizedes történetének legrosszabb évét zárta tavaly, 19 futamon mindössze 5 pontot szereztek. Az idei évre nem is lehetett más a cél, mint az előrelépés, és az Ausztrál Nagydíj elég biztatóan alakult ebből a szempontból.

Pastor Maldonado az utolsó pillanatokig – az autója eldobásáig – az ötödik helyért küzdött Fernando Alonsóval, így a venezuelai a hiba ellenére is igen feldobottan készül a hétvégi Maláj Nagydíjra.

“Malajzia mindenkinek izgalmas lesz. A McLaren és a Red Bull erősnek tűnik, de mi sem vagyunk nagyon lemaradva. Az első és második etapomon közel voltam Mark Webberhez – az elsőn egy kicsit gyorsabb, a másodikon inkább veszítettem. Szóval ott vagyunk mi is. Szerintem gyorsabbak vagyunk a Ferrarinál, na és a Saubernél és a Force Indiánál is.”

Maldonado utolsó körös bukása előtt csapattársa, Bruno Senna már korábban kiállt, a melbourne-i eredmény így nulla pont, de a pilóta cseppet sem bánkódik, szerinte hamarosan kifizetődik a téli munka.

“A csapat bizakodó. Kellenének a pontok, de ugyanakkor így is nyugodtak vagyunk mostanra, mert tényleg jó munkát végeztünk. Nagyon keményen hajtottunk, hogy versenyképessé tegyük ezt az autót. Szerintem mindenkit meg is lepett a tempónk, a versenyen még inkább, mint az időmérőn. És még sokat is javulhatunk. Szerintem nagyon jó alapokról kezdjük az évet, de engem nem is lep meg. Már a teszten is gyorsnak és kiszámíthatónak látszott az autó sok üzemanyag mellett is” – mondta Ayrton Senna unokaöccse.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik