Forma-1

Mindenkit kiosztott a Forma-1-es pilóta

Vitalij Petrov szerint felesleges fizetős versenyzőnek bélyegezni akkor, ha a ferraris Fernando Alonso is szponzort visz az F1-es csapatához.

A Forma-1-ben az elmúlt években állandó téma az úgynevezett fizetős pilóták léte, akik jelentős szponzori hátszéllel szereznek maguknak versenyzői ülést. A példák között általában a williamses Bruno Senna és csapattársa, Pastor Maldonado, valamint a téli tesztek idején Jarno Trullit orosz millióival “kibuktató” caterhames Vitalij Petrov szerepel.

A Caterham orosz pilótája egy friss nyilatkozatában világosan jelezte, hogy nem veszi jó néven az ilyesmit, szerinte alapvetően értelmetlen ez a megközelítés.

“Nem látok különbséget magam és Alonso között. Köztudott, hogy őt meg a Banco Santander támogatja. Különben is, tehetség híján senki nem kerül be az F1-be!” – mondta az orosz a La Stampának.

Vitalij Petrov hozzátette, hogy az állását vesztett Trullit sem sajnálja, szerinte “kemény az élet”, a Forma-1-ben pedig amúgy sem létezik barátság. A veterán távozása azt is jelenti, hogy hosszú évtizedek után nem lesz olasz az F1-ben, de az orosznak erre is van magyarázata: “Az önök pilótáiban (az olaszokban) nincs elég szenvedély.”

Hogy még inkább belopja magát az olaszok szívébe, Petrov a Ferrari irányába is szúrt egyet, amikor arról kérdezték, hogy egyetért-e Luca di Montezemolo panaszával, hogy a Forma-1-ben mára túl nagy szerepet játszik az aerodinamika. “Ha nem megy a nyerés, akkor jönnek a panaszok” – fogta meg a lényeget.

Az orosz korábban egyébként maga is élt Olaszországban, és készséggel elismerte, hogy “az ételek és a nők” nagyon is tetszettek neki. A női nem, és konkrétabban a Marussiához tesztpilótaként igazol Maria de Villota kapcsán Petrov még azt jegyezte meg, hogy nem számít arra, hogy a közeljövőben a szebbik nem egy képviselője ellen kellene versenyeznie: “A nőknek nincsenek meg a testi adottságaik ehhez, nincsenek felkészülve erre a sebességre. Persze bármi előfordulhat az életben.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik