Forma-1

Alonso a Forma-1 Messije

Flavio Briatore, a Benetton és a Renault korábbi csapatfőnöke szerint unalmas manapság a száguldó cirkusz.

A héten elrajtol a Forma-1 2012-es szezonja, a hétvégén az ausztráliai Melbourne-ben bőgnek fel először motorok. Flavio Briatore, a Benetton és a Renault korábbi csapatfőnöke ugyanakkor nem túl optimista az izgalmakat illetően.

„Csak akkor van valami show, ha elered az eső. Ha a legjobb hat pilótát GP2-es autókba ültetnék, na akkor lenne izgalmas” – mondta a motorsport.com-nak az olasz üzletember.


„A versenygépek már szélcsatornákban készülnek, a mérnökök el sem mennek a pályákra. 200 millió eurókért csinálnak ugyanolyan autókat. Az előző szezonban már az első futam után lefutott volt a pontvadászat, és idén is ez fog történni. A Red Bull két tizedet ver a McLarenre, hármat a Mercedesre és bő négyet a Ferrarira, illetve a Lotusra.

„Két tized – ez olyan, mint fociban a 2-0-s hátrány. A Forma-1-ben Alonso Messi megfelelője, de ha a kocsija nem versenyképes, akkor nem tud mit kezdeni” – így az olasz, akit korábban eltiltott a FIA mindennemű sporttevékenységtől a motorsport világában, ám később ezt megszüntették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik