Forma-1

Massa szerint nem tragikus a Ferrari helyzete

Felipe Massa optimista, és dobogós helyezésben bízik az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon.

A maranellói istállónál továbbra is téma a gyenge szereplés, amit mutattak a szezont megelőző teszteken. Pat Fry a napokban elmondta, hogy érzése szerint a Ferrari küszködni fog a dobogós helyezésekért vívott harcban.

A teszteket követően viszont Felipe Massa az Autosport.com-nak már sokkal optimistábban nyilatkozott. Érzése szerint dobogóra állhatnak a jövő hét végén, ez az egyetlen dolog, amire gondolni tud, de a választ csak pár nap múlva kapják meg erre a kérdésre.

Elismerte, hogy az előző idénynek túlzott optimizmussal vágtak neki: „A tavalyi szezonban remek tesztidőszakon voltunk túl, és Melbourne-ben ismertük fel, hogy egy másodpercre vagyunk a legjobb időtől”.

Az idei barcelonai tesztek alapján nem lehetnek 100 százalékosan elégedettek, ezt belátta, de egy teljesen új autót kellett építeni, amit meg kell alaposan tanulni. Ezek alapján az előjelek akár egy eredményes szezon beharangozását is jelenthetik.

A brazil pilóta reménykedik a saját és az F2012 jelzésű autó sikerében, így bízhat egy szerződéshosszabbításban az olaszok részéről, hiszen jelenlegi szerződése az idény végén lejár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik