Forma-1

Hamilton válthatja Schumachert

Sajtóértesülések szerint a Mercedes Michael Schumacher esetleges év végi visszavonulása után a McLarennél lejáró szerződésű Lewis Hamiltont ültetné az autóba.

A Bild am Sonntag arról írt tegnap, hogy a Mercedes Lewis Hamilton szerződtetésén gondolkodik. A német csapatnál Nico Rosberg hosszú távra be van betonozva, de Michael Schumacher szerződése az év végén lejár.

Hasonlóan 2012-ig él Lewis Hamilton mclarenes szerződése, a hosszabbítás pedig egyelőre a levegőben lóg, a 2008-as bajnok még szabad 2013-ra.

“Ha már lenne is B tervünk, akkor is butaság lenne a nyilvánosság előtt beszélni róla. De ez nem is téma addig, amíg nem tárgyalunk Michaellel” – mondta a Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug a lapnak.


“Ez csakis spekuláció, nem tárgyalunk egyetlen pilótával sem, a megfelelő időben csakis Michaellel kezdünk majd megbeszéléseket. Egyelőre kizárólag az idénykezdetre koncentrálunk” –
nyilatkozta a német Sport1-nek a Mercedes egy szóvivője ugyanebben a témában.

A Bild egyébként hozzáteszi, hogy a német szurkolók nem is szívesen látnák Hamiltont az ezüstnyílban – egy felmérés szerint 50 százalékuk a Marussiánál küszködő Timo Glockot szeretné majd Schumacher utódjaként, míg a mclarenes pilóta csak 3,9 százalékot kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik