Forma-1

A győzelmet célozza meg a McLaren

A McLaren második embere szerint a csapat idén teljes joggal gondolhat magára bajnoki kihívóként a Forma-1-ben.

Az eddig lezajlott kilenc téli tesztnap alapján a szakértők, Forma-1-es szereplők mind a Red Bullt és a McLarent emelik ki, úgy tűnik, hogy legalábbis az idény elején ez a két csapat küzd majd a győzelmekért.

Wokingban sem igyekeznek álszerénykedni, a csapat ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale hangsúlyozza, hogy egyértelműen bajnoki ambíciókkal indulnak neki 2012-nek. “Tavaly csak három pilóta tudott több futamot is nyerni, közülük kettő a mi versenyzőnk volt. Másodikak lettünk a konstruktőri bajnokságban, futamokat nyertünk mindkét versenyzővel, méghozzá szép futamokat. Talán jobb évet szerettünk volna – mondjuk sokkal jobb lett, mint ahogy indult -, de azért keményen küzdöttünk, nagyon elégedett vagyok a csapattal” – mondta a Sky Sportsnak nyilatkozva.


“Azt hiszem, idén sokkal jobb formában kezdünk. A bajnoki cím elérhető, ha elég keményen dolgozunk, mindannyian összekapaszkodunk, akkor a győzelmet célozhatjuk.”

Ahogy mindig, a mclarenes vezető most is hangsúlyozta, hogy a pilótáik egyenlő esélyekkel és feltételekkel küzdhetnek majd, Jenson Button és Lewis Hamilton egyaránt “első számú”.

“A mi gyakorlatunk szerint két első számú versenyzőnk van, mindketten megkapják a fejlesztéseket. Eltérően állítják be maguknak az autóikat, de mindketten hozzáférnek az elgondolásokhoz, a mérnökökhöz és az adatokat is megosztjuk, a pult ott van a garázs közepén. Igyekszünk átláthatóan és becsületesen dolgozni. Mindketten sokat követelnek, ha valami gondjuk van, azt gyorsan a tudtunkra is hozzák.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik