Forma-1

A Mercedesnél még nem várnak bajnoki címet

A Mercedes motorsport-igazgatója szerint a csapattól sem idén, sem jövőre nem várható még, hogy megszerezze a Forma-1-es bajnoki címet, a cél 2014 lehet.

A Mercedes 2009 végén vásárolta meg az abban a szezonban mindkét bajnoki címet bezsebelő Brawn GP-t, de a német márka új gyári csapata azóta sem tudott még csak hasonló sikert sem elérni.

A német-brit alakulat idén már harmadik szezonját kezdi, de a Mercedes-Benz motorsport-igazgatója, Norbert Haug arra figyelmeztet, hogy még most sem érdemes bajnoki sikert várni tőlük, ennél kisebb lépésekben haladnak. “Nem lehet csak úgy a negyedik helyről az elsőre ugrani, szóval végig akarjuk csinálni a visszaszámlálást: 4, 3, 2, 1” – mondta, azaz csak 2013-14-re várható, hogy a csapat a bajnoki küzdelem főszereplője legyen.

Ez egyébként egybevág a csapatfőnök, Ross Brawn egy tavalyi nyilatkozatával, akkor az angol is arról beszélt, hogy 2013-tól érdemes győzelmekre számítani a Mercedestől. A mérnök nemrég szintén leszögezte, hogy “még nincs” nyerő autójuk, hozzátéve, hogy “az elmúlt 12 hónapban nagyot léptünk előre, de még mindig sok a dolgunk.”


“Egy győzelem lenne a hab a tortán, de dobogókat kell biztosra vennünk. A biztosat nem úgy értem, hogy elbíztuk magunkat, hanem úgy, hogy idénre ez a kötelező cél. Ha a dobogóra tudunk jutni, akkor történhet ez-az, saját erőből vagy épp nehéz időjárási körülmények mellett összejöhet (a győzelem is)”
– magyarázta Brawn.

“A motorunkat a legjobbnak tartják, a KERS-ünk is a legjobb állítólag, most már szeretnénk majd a legjobb autót is” – szögezte le a jövőt illetően Haug.

A Mercedes a spekulációk szerint egyébként 2012-re egy egyedi aerodinamikai megoldással, az ún. W-csatornával állt elő, de Haug állítólag nem is tud erről: “Olvastam róla az újságban, ha lenne ilyesmink, azt mindenképp tesztelni kellene előbb” – mondta a Die Weltnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik