Forma-1

Pénz állt a házhoz, Barrichello megy az IndyCarba

Brazil sajtóértesülés szerint csaknem hárommillió dolláros szponzori szerződést kötött egy céggel Rubens Barrichello.

A 39 esztendős veterán pilóta az Estado de Sao Paulo napilap információi szerint az építőiparban érdekelt Brasil Maquinas nevű vállalattal állapodott meg, s valószínűleg a KV Racing Technology csapat színeiben áll majd rajthoz, de a hivatalos bejelentésre az újság szerint csütörtökön kerül sor.

Rubens Barrichello az utóbbi időben – miután az F1-es Williams nem hosszabbította meg a tavaly év végén lejárt szerződését – többször is tesztelte az istálló autóját. A cég, amellyel a brazil versenyző most megegyezett, korábban abban is igyekezett segíteni a pilótának, hogy megtarthassa Forma-1-es állását.

Barrichello 1993-ban, a Jordan egyik autójában debütált a Forma-1-ben, majd 1997-ben a Stewarthoz szerződött, 2000-től pedig a Ferrari versenyzője volt, pályafutása legsikeresebb szakaszát itt töltötte, 2002-ben és 2004-ben az egyéni pontverseny második helyén zárt. Az olasz istállótól a 2005-ös év végén távozott, s előbb a Honda, majd a Brawn GP pilótája volt, 2010-ben pedig a Williamshez került.

A brazil versenyző F1-es pályafutása során 326 futamon vett részt, 11 győzelmet aratott, 68 alkalommal állhatott fel a dobogó valamelyik fokára, összesen 658 pontot gyűjtött, ezen kívül 14 pole pozíció és 17 leggyorsabb kör fűződik a nevéhez.

Barrichello az egyetlen olyan pilóta, aki több mint 300 F1-es versenyen indult el, az örökranglistán mögötte második – jelenleg is aktív – 43 éves, hétszeres világbajnok Michael Schumacher 288-nál jár.

Ajánlott videó

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.