Forma-1

Button nem óvatoskodik

Jenson Button úgy véli, mára tökéletesen megtalálta a helyét a McLarennél, éppen ezért az F1-es világbajnoki cím újbóli megszerzése a célja.

2009-es sikere után nem kis meglepetést okozott, hogy Jenson Button eligazolt a Brawnból Mercedessé alakuló csapatától és a Lewis Hamilton otthonának számító McLarenhez szerződött.

Akkor sokan leírták a bajnokot, de 2010-ben ragyogó versenyekkel bizonyított, 2011-ben pedig már – a Forma-1-ben elsőként – meg is verte honfi- és csapattársát. Button tavaly szerződést is hosszabbított Wokingban, teljesen otthonra talált. Most már csakis a bajnoki siker ismétlése lehet a cél számára.

“Kezdetben azt gondoltam, hogy nagyon nehéz lesz az első mclarenes év, az új csapathoz való átigazolás, de összességében egész jó szezon volt, nagyon jó tanulóév. Tavaly úgy éreztem, hogy mindent kihoztam az autóból, hogy igazán megtaláltam a helyemet a csapatnál, a Mclaren része lettem, nem is csak pilótaként, hanem igazán a csapat egyik tagja” – mondta a Press Association Sport hírügynökségnek.

“Szóval idén nincs pardon, úgy érzem, minden megvan (a sikerhez). Igazán jó a kapcsolatom a mérnökeimmel és a szerelőimmel, nagyon jól megértjük egymást. Nincs mire hivatkozni, hogy ezért és ezért nem nyertünk 2012-ben. Szóval nagyon jól érzem magam a csapatnál, nagyszerű lenne világbajnoki címet nyerni a McLarennel!”

“Bármilyen győzelem nagyszerű lenne, de két együtt töltött év után, ilyen jó viszony mellett többet jelentene, mint ha csak beesnék a legjobb autóba és azzal nyernék” – tette hozzá.

Míg sokak szerint Hamilton az utóbbi egy-két évben nem kapott megfelelő emberi támogatást a környezetétől, valódi egyszemélyi menedzsert is csak pár hete kapott maga mellé, Button úgy érzi nála minden tökéletesen rendben van ilyen szempontból: “A menedzserem, a trénerem, az asszisztensem, a sajtósom, mind a helyén van, bár ezt az ember nem szándékosan rendezi, hogy ettől jobban teljesítsen. Egyszerűen érzés alapján áll össze, nem kell rajta külön dolgozni. De korábban voltak más menedzsereim is, nekem is eltartott egy ideig, míg magamra találtam, és megtaláltam a megfelelő embereket, akikkel körbevettem magamat.”

“Ami engem illet, szerintem a menedzserem, a sajtósom, az asszisztensem és a trénerem is tökéletes, igazán szerencsés vagyok, bár én is jártam már rosszul korábban. De az én részemről semmin nem kellett finomítani ezen a téren. Nem volt rá szükség.”

Button ma veszi át az autót Hamiltontól Barcelonában – a 2009-es bajnok az eddigi tapasztalatok alapján műszaki oldalról is bizakodó. “Jól állunk. Nem állítjuk, hogy másfél másodperccel gyorsabbak vagyunk mindenkinél, de azt se lehet mondani, hogy nem vagyunk gyorsak. Az autót jó vezetni, jól érzem magam benne, úgy viselkedik, ahogy várom. Fejlesztgetjük az első versenyre.”

“Meg egyszerűen jó érzés újra itt lenni. Bízom a képességeimben, és a fejlesztésben játszott szerepemmel én is hozzájárultam a csapat munkájához. Minden a jó irányba halad, szóval elégedett vagyok!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik