Forma-1

A legenda Buttonra fogadna Hamiltonnal szemben

A legendás versenyző, Sir Stirling Moss 2012-ben is inkább Jenson Buttonra fogadna, ha az a kérdés, melyik mclarenes pilóta lesz az eredményesebb.

2011 új és kellemetlen tapasztalatot hozott Lewis Hamilton számára, négy idény után első ízben verte meg csapattársa az F1-ben, Jenson Button ugyanannyi győzelemmel, de több jó eredménnyel, több ponttal zárta az évet nála.

A britek egyik élő legendája, a Forma-1 első évtizedét végigversenyző Sir Stirling Moss úgy gondolja, 2012-ben is hasonlóan alakulhat majd a végeredmény. “Hát, Lewis időnkét bohóckodik, sosem lehet biztosra menni vele. Azt hiszem, én Jensonra fogadnék. Igen, rá. Úgy gondolom, hogy Lewis ragyogó, kivételesen gyors, de Jenson jobban meggondol bizonyos dolgokat, például hogy cseréljen-e kereket, amikor esni kezd, és hasonlók. Szerintem ehhez jobban ért. A tapasztalat sokat számít, nagyon sokat” – magyarázta a 82 éves expilóta.

A felvetésre, hogy az időmérős eredmények még Hamilton pocséknak számító tavalyi évében is azt mutatták, gyorsabb Buttonnál, így reagált: “Ó, persze, kétségtelen, hogy nagyon gyors, de aztán meg néha eltolja, nem? Ez a gond. Szerintem Jenson sokkal odaadóbb – ezt úgy értem, hogy számára többet jelent maga a tevékenység, a versenyzés, az ilyesmik.”


Az egykori Connaught-, Maserati-, Cooper-, Mercedes- és Lotus-pilóta azonban azt is kiemeli, hogy bármelyik mclarenes is kerekedjen felül a házi csatában, mindkettejüknek igen kemény dió lesz a címvédő Sebastian Vettel legyőzése. Moss egyenesen egykori mercedeses csapattársához, az ötszörös bajnok Juan Manuel Fangióhoz hasonlította a németet.

“Vettel igazán kiemelkedő, na persze övé a legjobb autó is, de ez is rendben van, hiszen általában a legjobb pilóta kapja a legjobb autót. Fangio is maga válogatott, aztán a többieknek jutott a maradék, ez alapvetően ma is így van. Annak meg külön örülhetünk, hogy Vettelnek nagyszerű humora van, és amúgy is fene jó bajnok, igazán.”

“Vettel kiemelkedő – a mclarenesek is ott vannak, de nem annyira magasan, mint ő. Vettel igazából a Forma-1 modern Fangiója. Az ember nem is érti, hogy lehet ilyen természetes adottsága, hogyan is lehet ennyire jó.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik