Forma-1

A riválisoktól távol teszteltek Schumacherék

A második hivatalos téli F1-es teszt csak kedden kezdődik Barcelonában, de a Mercedes már vasárnap ott körözött.

Míg a legtöbb nagycsapat már két héttel ezelőtt Jerezben tesztelni kezdte 2012-es autóját, a Mercedesnél úgy döntöttek, hogy idén inkább két héttel tovább folytatják a gyári fejlesztési munkát és csak a második, barcelonai tesztre viszik el a W03-ast.

Az új ezüst nyíl bemutatóját kedden reggel tartják a barcelonai bokszutcában, azonban az autó már nem lesz pályaszűz. A német-brit csapat a múlt csütörtökön még Silverstone-ban megtartotta a járgány shakedownját, kihasználva a promóciós tevékenységre, filmforgatásra engedélyezett 100 km-es távot, amelyet azonban csak a Pirelli demós gumijaival lehet végezni.


Ross Brawnék
azonban egy másik kiskapuval is éltek, miután minden kihagyott hivatalos tesztnap után jár egy privát tesztnap, ők pedig csak három napot töltöttek Jerezben a régi autóval, így vasárnap Barcelonában gyakoroltak. A W03-ason ezúttal már normális versenygumik voltak és természetesen a távot sem korlátozta semmi.

Az új autót Michael Schumacher és Nico Rosberg is vezette a Circuit de Catalunyán, a csapat beszámolója szerint több mint 200 km-t tettek meg a riválisok figyelő szemei nélkül. Ma lesz idejük feldolgozni az adatmennyiséget, így holnapra valamennyit le is faraghatnak a tesztelési lépéshátrányukból. “Michael és Nico első benyomásai jók voltak” – árulta el a német Bildnek a Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik