Forma-1

Schumacher idén már nem marad le?

Nico Rosberg szerint a 2012-es F1-es idénynek kiegyenlített erőviszonyokkal vágnak majd neki csapattársával.

Nico Rosberg ugyan 2010-ben és 2011-ben is csapattársa, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher előtt végzett, de “az öreg” tavaly már sokkal közelebb volt hozzá.

A fiatalabb német a Car magazinnak adott interjújában arról beszélt, hogy 2012-nek már nagyjából egyenlő esélyekkel vágnak neki. A kapcsolatuk továbbra is jó, sőt lazább, mint régebben.

“2010-hez képest felzárkózott hozzám a bajnokságban, de ennek egy része a gumik és a DRS miatt volt, ezek megkönnyítették az előzést. A kvalifikáció jelentősége csökkent 2011-ben, ez az elsődleges ok. De Michael is felszívta magát, jobban teljesített” – mondta Rosberg, burkoltan utalva arra az általános vélekedésre is, miszerint ő nagyjából mindent kihoz az autóból, ezért nem tud olyan látványos versenyeket felmutatni, mint az általában hátrébbról rajtoló és később előrekapaszkodó veterán.

“A tavalyi év elején még nagy tisztelettel kezeltem őt, de mostanra kialakultak a dolgok. Pariban vagyunk, és igazán fesztelen a viszonyunk. De (most is) tisztelem a sportág iránti elkötelezettségét és a hozzáállását, érdekes figyelni.”


A Mercedes a jövő heti barcelonai teszten mutatja be 2012-es autóját, a W03-ast. Rosberg valószínűleg erősen reméli, hogy a legújabb ezüst nyíl már az élmezőnyben küzdhet, hiszen hat F1-es idény, 108 nagydíj után még mindig nem tudott győzni.

“Nagy örömet okoznak az olyan versenyek, amelyeknél tudom, hogy jó munkát végeztem, mint például a hatodik hely Abu-Dzabiban (tavaly). Tudom, hogy eljön majd az én időm is, ha megfelelő autóm lesz. Várom már a győzelmet, mert lenyűgöző élmény lesz, de azért nem szenvedek a hiánya miatt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik