Forma-1

A bűnös pilóta visszatérne a Forma-1-be

A  súlyos testi sértésért elítélt Adrian Sutil menedzsere azt állítja, a pilótának továbbra is a F1-es szereplés a cél, szezon közben is beszállna.

A volt Force Indiá-s Adrian Sutilt két hete ítélték másfél éves felfüggesztett szabadságvesztésre súlyos testi sértés miatt.

A pilóta és az ügyészség is fellebbezett a tárgyalás után, így a végkimenetel még nem biztos, az azonban igen, hogy a versenyzőnek 2012-re nincs Forma-1-es állása.

A Force Indiától Nico Hülkenberg kedvéért menesztett 29 éves német menedzsere, Manfred Zimmermann egy friss interjúban arról beszélt, hogy látszólag igen nehéz helyzet ellenére is továbbra is az F1-ben gondolkodnak.

“Küzdeni fogunk a Forma-1-ben maradásért, továbbra is reméljük, hogy találhatunk helyet 2012-re, még ha csak az idény közben is” – mondta a Sport Bildnek.

A menedzser hangsúlyozta, hogy az ítélet ellenére Sutil nem vált páriává, “minden irányból biztatást, bátorítást” kap. Zimmermann hozzátette, hogy a pilótának 2011 végén négy konkrét F1-es ajánlata volt, de ezek végül “szappanként csúsztak ki” a kezeik közül. “Sajnos a Forma-1-ben a pénz mindig sokat számít, egyszerűen nem jöttek össze.”

A kérdésre, hogy a bírósági ügy mekkora szerepet játszhatott ebben, a menedzser azt mondta, hogy ezt nem tudja megítélni. Kiemelte azt is, hogy Sutil versenyzői karrierje semmiképp sincs veszve, az F1-en kívül mindenképpen vannak lehetőségek:

“Az elmúlt napokban számos megkeresést is kaptunk több szériából is, túraautósok és IndyCar-osok is érdeklődtek. Amerikában sokra tartják Adriant” – erősítette meg a korábbi híreket Zimmermann.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik