Forma-1

Sorra nyeri a díjakat a Senna-film

Az 1994-ben elhunyt háromszoros világbajnok Ayrton Senna pályáját feldolgozó dokumentumfilm újabb, igen rangos elismerésekben részesült.

A világ mozijaiban tavaly bemutatott, Ayrton Senna pályafutását feldolgozó dokumentumfilm már korábban is számos dicsérő kritikát és néhány díjat is bezsebelt, a hétvégén pedig megkapta az eddigi legrangosabb elismeréseit is.

Két díjat is elvitt a brit film- és televíziós akadémia, a BAFTA londoni gáláján.

A Senna megnyerte elsődleges kategóriáját, a dokumentumfilmek közül a legjobbnak választották, legyőzte a Martin Scorsese által az egykori Beatles-gitáros George Harrisonról forgatott életrajzi filmjét valamint a csimpánzokról szóló Project Limet.

A film szintén megkapta a legjobb vágásért járó díjat, ebben a kategóriában A némafilmest (The Artist), a Gázt! (Drive), A leleményes Hugót (Hugo) és a Suszter, szabó, baka, kémet (Tinker Tailor Soldier Spy) előzte meg.

A film előzetese:

A forgatókönyvíró-producer, Manish Pandey elsősorban a Senna családnak volt hálás:

“Nagyon szeretnénk köszönetet mondani a Senna családnak, amiért bizalmat szavaztak nekünk ebben a projektben. Ha valakinek a fia ilyen körülmények közt veszíti életét, és egyszer csak megjelenik egy társaság és azt mondja, hogy szeretnénk elmondani ezt a sztorit, igyekszünk majd érzékenyen kezelni és tényleg jól szeretnénk előadni, nos, akkor nagy bátorság kell ahhoz, hogy támogassanak, igazán köszönöm nekik!”

A Sennát a legjobb brit film díjára is jelölték, de abban alulmaradt a Suszter, szabó, baka, kémmel szemben.

A filmet egyébként nem játsszák a magyar mozik, DVD-n vagy Blue-rayen lehet megvásárolni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik