Forma-1

Webber még sokáig nyomná

Bár Mark Webbernek csak 2012 végéig van szerződése a Red Bull-lal, az ausztrál veterán pillanatnyilag nem gondol a visszavonulásra.

A 35 éves Mark Webber 2009 óta csak egyéves szerződéseket köt a Red Bull-lal, az ausztrál ugyanis nyitva akarja hagyni a visszavonulás lehetőségét. Mivel a veterán tavaly alaposan alulmúlta Sebastian Vettelt, így a csapat számára is az egy idényre szóló szerződés az ésszerű, a tetejébe pedig Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne is ott vár a Toro Rossónál, hogy előrébb léphessen a nagycsapathoz.

A fentiek ellenére Webber az ausztrál Sunday Age-nek nyilatkozva arról beszélt, hogy az év végi elküldéséről szóló spekulációk ellenére nem gondolkodik a nyugdíjon, nem is foglalkozik a kérdéssel.

“Nem, egyáltalán nem. Láttam már eleget a pályán és azon kívül, hogy tudjam, semmi sem tart örökké. A sajtó szerint már négy éve le akartak cserélni Kimi Räikkönenre” – utalt az ilyen jellegű pletykák megbízhatatlanságára.

Webber a Red Bull-os honfitársa és esetleges utódja, Ricciardo F1-es szereplésének örül, de nem hiszi, hogy a két ausztrál pilóta jelenléte megkönnyítené a további ottani versenyzők Forma-1-be jutását.

“Szerintem, ha ausztráloknak sikerül nyerni és Danielnek szép karrierje lesz – amit nem kétlek -, az másokat is ösztönözhet arra, hogy az F1-gyel próbálkozzanak, de ettől nem lesz sokkal könnyebb dolguk. Szerintem ugyanolyan keményen meg kell majd dolgozni érte.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik