Forma-1

Räikkönen mosolyrohama a Lotusnál

A Lotus F1 vezetői szerint Kimi Räikkönenre nem lehet panaszuk, a lusta és mogorva hírben álló finn náluk nagyon is megtalálta a helyét.

A két héttel ezelőtti valencai privát teszt és a múlt heti jerezi hivatalos gyakorlás után a Lotus F1-nél hangsúlyozzák, hogy az idén náluk visszatért Kimi Räikkönen egyáltalán nem olyan lusta, mogorva vagy magának való, mint a híre. Náluk kiválóan beilleszkedett a 2007-es világbajnok.

“A többségünk számára igazi rejtély ez, mert mindenki hallotta már a szóbeszédeket és hasonlókat, de mi nagyon is jól érezzük magunkat vele és ő is igazán otthon érzi magát nálunk” – mondta a tulajdonos Genii főnöke, Gerard Lopez az Autosportnak.

“Nagyon is sokat mosolyog nálunk. De ami még ennél is fontosabb, hogy azt állítja, ő is a családunk tagjának érzi magát. Szerintem Kimi imázsa egyáltalán nem felel meg annak, amilyen valójában. Keményen dolgozik, nagyon jó visszajelzéseket ad, igazi csapatjátékos. Amint beszéltünk vele és megértettük, miért jön vissza, rögtön jól éreztük magunkat. Ha pedig megnézzük a tesztet, senki sem mondhatja, hogy lassú lenne” – tette hozzá.

A csapatfőnök, Eric Boullier is úgy látja, hogy a Lotusnál sikerült megfelelő környezetet kialakítaniuk Räikkönen számára.

“Igyekeztünk alkalmazkodni a személyiségéhez, nem nagyon háborgatjuk feleslegesen, ő pedig egy igazi versenyző. A csapat is teli van igazi versenyszellemű emberekkel, úgyhogy nagyon jól beilleszkedett, egy nyelvet beszélünk. Rugalmasak vagyunk és a versenyzésre koncentrálunk, ez pedig nagyon jól megfelel neki” – magyarázta a francia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik