Forma-1

Räikkönent nem a pénz érdekli

A Lotus-csapat tulajdonosa hangsúlyozza, hogy Kimi Räikkönen nem a pénz, hanem az F1-es versenyzés szeretete miatt tért vissza 2012-ben.

A Lotus F1 tavaly decemberben jelentette be, hogy kétéves távollét után az ő színeikben tér vissza a Forma-1-be a 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen. A 2009 végén távozott finn 2010-ben és ’11-ben ralizott és a NASCAR-ba is belekóstolt, de saját bevallása szerint már hiányzott neki az F1, ezért fogadta el a Lotus ajánlatát.

A csapatot birtokló Genii Capital főnöke, Gerard Lopez is alátámasztja ezt. A luxemburgi egy friss interjúban elárulta, hogy amikor 2010-ben először tárgyaltak – és végül összekaptak – Räikkönennel, még más volt a helyzet, de mostanra kétségtelen a finn elkötelezettsége.

“2010-ben is kapcsolatba léptünk Kimivel. De azt hiszem, akkor még igazán élvezte a rali jelentette kihívást, úgy tűnt, szeretné a Forma-1-gyel párhuzamosan csinálni” – mondta Lopez a Turun Sanomatnak, hozzátéve, hogy az első tárgyalások idején még a pénz is fontos szempont volt Räikkönen számára.


“De ezúttal teljesen más volt. Mindenkit biztosíthatok róla, hogy Kimi azért tért vissza, mert versenyezni akar, a pénz mellékes volt.”

A paddockba az e heti jerezi teszten visszatért Räikkönenről a legtöbb őt korábbról ismerő F1-es szereplő azt mondta, hogy semmit sem változott, ugyanaz a csendes, fura, de szeretni való figura. Kevés F1-es barátainak egyike, svájci utcaszomszédja, a kétszeres bajnok Sebastian Vettel viccelődött is róla, amikor csütörtökön megkérdezték, hogy találkoztak-e már pályán. “Nem, még nem, szerintem rögtön a bárba ment” – mondta nevetve a német.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik