Forma-1

Hamilton megijedt a Lotus sebességétől

Lewis Hamilton csendesen bizakodó a McLaren új autójával, de a Red Bull és a Lotus sebességére is felfigyelt.

Miután kedden és szerdán Jenson Button vezette a McLaren új autóját, a jerezi teszt harmadik napján Lewis Hamilton is megismerkedett az MP4-27-essel. A 2008-as bajnok a negyedik idővel zárt, nyolctizeddel elmaradva a nap legjobb új autós eredményétől, amelyet a Lotust vezető Romain Grosjean hozott.

“Nem tudom igazán” – válaszolta Hamilton a kérdésre, hogy szerinte jól áll-e a McLaren. “Azt hiszem jól látható, hogy a Red Bull gyors és a Lotus is elég …meggyőző. De nem tudhatjuk, mit csinálnak, mennyi üzemanyaggal mennek. Azt hiszem, mi elég bátran tankoltunk.”

“Nekem egy jó kvalifikációs körnek tűnik” – mondta, amikor konkrétan Grosjean eredményről kérdezték.

Az MP4-27-essel való első napját így jellemezte:

“Az elején egy kicsit óvatos voltam ma, Jenson köridői alapján nem is tudtam, milyen lesz ma, de amikor felraktam a friss gumikat, akkor könnyen hoztam a tapadást, szóval igen, van alapunk. Az autó egyelőre nem kiszámítható, de még vadonatúj, még nem találtuk el a jó beállításokat. Sok dolgot kell letesztelnünk, de azt mondanám, hogy mindenképp kiszámíthatóbb a tavalyinál, de alapvetően annak a továbbfejlesztése.”

“Vesztettünk is dolgokat, a hátsó tapadás gyengébb, de meggyőződésem, hogy visszaszerezzük valahogy. Igazából meglepődtem ma, hogy még így is mennyi leszorítóerőnk van. Egyértelműen nem olyan jó, mint tavaly, egy kicsit jobban kell vigyázni; nagy tempónál nem lehet olyan agresszívnek lenni, tavaly hihetetlen volt a leszorítóerő. Szóval veszítettünk valamit, de az alapok jók – a gumik kopása valószínűleg rosszabb lesz, legalábbis kezdetben.”

 


Ajánlott videó

Olvasói sztorik