Forma-1

Massa éve lesz az idei?

Felipe Massa menedzsere úgy véli, hogy a ferraris brazil idén sokkal jobb lehet, mint 2011-ben.

Míg Fernando Alonso tavaly tíz dobogós helyezést, köztük egy győzelmet hozott a Ferrarinak, csapattársa, Felipe Massa az 5. helynél magasabbra egyetlen futamon sem kapaszkodott, csapattársa pontjainak felét sem gyűjtötte.

A brazil gyakorlatilag láthatatlan lett volna, ha időről időre nem csap össze Lewis Hamiltonnal – az ilyen teljesítmény természetesen nem elég a vörös autóval, ha idén nem javít, biztosan nem hosszabbítanak vele szerződést 2012 után.

Massa menedzsere, az egykori Ferrari-főnök, jelenlegi FIA-elnök Jean Todt fia, Nicolas szerint azonban nem kell félteni a brazilt, idénre sikerült felszívnia magát, jobb éve lesz.

“Massa 2011-es szezonja igazán kiábrándító volt, de ezt is azonnal beismeri. A tavalyi év végére nagyon is tudatában volt annak, hogy fordulatra van szükség. Sokat beszélgettem vele, a mérnökökkel és Stefano Domaincialival (Ferrari-csapatfőnök) is, igyekeztünk kielemezni mindent, amin javítani lehetne és azt kell mondjam, 2012 első heteire már egy magabiztos Felipét láttam újra, elszánt hozzáállással, éhes a sikerre” – mondta a francia az olasz Autosprintnek.

“Persze a pályán kell majd bizonyítani, de úgy érzem, mondhatom, hogy egy nagyon más Massát látunk majd idén, mint 2011-ben” – tette hozzá.

Todt Massa mellett Jules Bianchi pályafutását is egyengeti, igaz, az utóbbi időben mérsékelt sikerrel. A francia a Forma-3-as bajnoki címéig igen nagy ígéretnek látszott, de az elmúlt két GP2-es szezonja finoman szólva sem volt ragyogó.

Bianchi 2010-11-ben a Ferrari hivatalos tesztpilótája volt, idénre azonban a Force India tartalékosa lett. A vezetés szempontjából előrelépés, de a menedzser nem titkolja, hogy a Forma-1-es versenyzői álláshoz még többet kellene mutatni.

“Az elmúlt pár hónapban nagyon sokat dolgoztunk, hogy megtaláljuk a megfelelő programot Jules-nek, miután Felipének még él a szerződése a Ferrarival, Pastornak (Maldonado) pedig hosszú távú szerződése van a Williamsszel. Sajnos 2011 nem úgy alakulat Bianchi számára a GP2-ben, ahogy szerettük volna, főleg az idény első felében. Pár futam után is csak alig néhány pontocskája volt, és bár összeszedte magát a szezon második felére, a bajnoki cím megnyerése már lehetetlen volt, és így a Forma-1-es versenyzői állás is azzá vált” – így Todt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik